Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 29 oktober 2009

Brist på LED-chip fortsätter första kvartalet 2010

Den nuvarande bristen i utbudet av LED-chip förväntas fortsätta under det första kvartalet 2010 på grund av stor efterfrågan på LED-bakgrundsbelysning av LCD-TV och notebooks, enligt branschens aktörer.
LED-chiptillverkaren Epistar avslöjar att ledtiden på order har förlängts till december, trots att efterfrågan på LED-bakgrundsbelyst LCD-TV förväntas mattas av under mitten på månaden på grund av off-season effekter.

Dessutom kommer det genomsnittliga försäljningspriset på enheter med LED-bakgrundsbelysning för LCD-TV och bärbara enheter att förbli stabilt under 2010, tack vare stark efterfrågan, säger Epistar.

LED-kapslingshuset Everlight Electronics förväntar också en fortsatt brist på LED-chip under första kvartalet 2010. Dock kommer Everlights aktieförvärv i LED-chiptillverkaren Formosa Epitaxy och Tekcore att säkerställa tillräcklig tillgång på LED-chip, meddelar företaget.

Ett annat LED-kapslingshus, Lite-On Technology, hävdar att det inte har några problem med leveranser av LED-chip just nu, enligt bolagets vd KC Terng, skriver digitimes.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2