Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 10 oktober 2001

Produktnyheter från Analog Devices

12-bitars A/D-omvandlare (analog-digitalomvandlare) frÄn Analog Devices möjliggör kommunikation och datainsamling med högre hastighet och fler kanaler
1 MSPS, LÄgeffekt A/D-omvandlare utvecklad för flerkanaliga tillÀmpningar

AD7490 Àr en 12-bitars, 1 MSPS, SAR (successivt approximeringsregister) A/D-omvandlare utvecklad med ett utökat antal kanaler och anpassad till dagens krav pÄ bÄde trÄdbaserade/trÄdlösa applikationer inom kommunikation och datainsamling för industriell och medicinsk instrumentering. Den hÀr 16-kanalskonverteraren Àr sÀrskilt lÀmpad för flerkanalstillÀmpning, t.ex. i optiska nÀtverk, dÀr ett flertal temperaturer övervakas för laserfrekvenskontroll och dÀr effekt mÀts för att avgöra förstÀrkningen. Det finns Àven en sekvenserare som styrs av ett skuggregister som möjliggör kontinuerliga eller enstaka konverteringar av specifika kanaler. KanalvÀljaren kan justeras under pÄgÄende sekvens.

AD7490 Àr baserad pÄ avancerad teknik som ger en mycket lÄg effektförlust vid höga genomströmningshastigheter. Tre strömförsörjningslÀgen maximerar prestandan vid lÀgre genomströmningshastigheter: avstÀngning, automatisk avstÀngning och automatiskt vilolÀge. Högsta effektförlusten Àr endast 3,6 mW och i vilolÀge Àr strömförbrukningen endast 1 ” Amp.

Denna ADC drivs av en enkel 2,7 till 5,25 V-strömkÀlla och har en Vdrive-funktion (Interface Drive Voltage) som gör det möjligt att ansluta det seriella grÀnssnittet direkt till 3- eller 5 V-processorsystem, oberoende av Vdd (Power Supply Voltage). Dessutom Àr konverteraren utrustad med en track/hold-förstÀrkare med lÄgt brus och med en bandbredd som kan hantera inkommande frekvenser pÄ över 1 MHz.

För ytterligare information, se Àven
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2