Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 december 2009

Hanza köper Elektromekan - Gerd Levin-Nygren blir vd

Hanza förvĂ€rvar Elektromekan, villkorat av ackordsuppgörelse. Elektromekan i ÅrjĂ€ng har ett 100-tal anstĂ€llda.
Hanza förvÀrvar elektroniktillverkaren Elektromekan. FörvÀrvet Àr villkorat av att en ackordsuppgörelse trÀffas och att den pÄgÄende rekonstruktionen hÀvs. Ny vd för Elektromekan blir Gerd Levin-Nygren, tidigare vd för Note i Torsby.

Hanza har tecknat avtal om att förvĂ€rva en av Sveriges ledande elektroniktillverkare: Elektromekan i ÅrjĂ€ng. Fabriken passar vĂ€l in i Hanzas affĂ€rsmodell med kompetenscenter i Sverige och volymtillverkning utomlands.

"Elektromekan har genom Ă„ren utmĂ€rkt sig för sin avancerade elektroniktillverkning och duktiga tekniker, och kompletterar dĂ€rmed Hanzas Industrial Plants i utlandet pĂ„ ett utomordentligt sĂ€tt”, sĂ€ger Erik Stenfors, koncernchef pĂ„ Hanza.

I oktober i Är beslutades om en företagsrekonstruktion för Elektromekan. Orsaken var en akut likviditetsbrist som följd av den snabba inbromsningen i konjunkturen. FörvÀrvsavtalet Àr villkorat att den rekonstruktionen hÀvs, vilket i sin tur Àr beroende av att ackordsuppgörelsen accepteras av borgenÀrerna.

”Vi har haft underhandskontakter med borgenĂ€rerna dĂ€r ett flertal redan gett besked att de kommer att acceptera en ackordsuppgörelse”, sĂ€ger Peter Rimo, advokat och av tingsrĂ€tten utsedd rekonstruktör. ”Det Ă€r i allas intresse att verksamheten fortsĂ€tter, och med Hanzas Ă„tagande att tillskjuta nytt kapital för att betala ackordslikviden vid en framgĂ„ngsrik rekonstruktion, ser vi mycket positivt pĂ„ möjligheten att snabbt slutföra detta.”

Till ny vd för Elektromekan har Gerd Levin-Nygren utsetts. Gerd var tidigare vd för Note Torsby och utsĂ„gs Ă„r 2004 till Årets Chef.

”Det Ă€r en fantastisk möjlighet att fĂ„ vara med och utveckla ytterligare en elektronikfabrik i VĂ€rmland”, sĂ€ger Gerd Levin-Nygren. ”Elektromekan har ett mycket gott rykte i elektronikbranschen och har under krisĂ„ret 2009 fortsatt att attrahera nya kunder genom sin höga kompetens.”

SÀljare av Elektromekan Àr ett lettiskt bolag med ett snarlikt namn; Hanzas Elektronika. Elektromekan omsÀtter drygt 200 MSEK och kommer att ha drygt 70 anstÀllda efter att det varsel som lagts under rekonstruktionen genomförts. Gerd Levin-Nygren kommer att tilltrÀda den 1 januari 2010.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2