Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 oktober 2001

Sif drar igång informationskampanj

Alla bör fÄ 80 procent av lönen som ersÀttning frÄn a-kassan vid arbetslöshet!
Av Sifs medlemmar Àr det 73 procent som har en mÄnadslön som Àr högre Àn det sÄ kallade taket i A-kassan, vilket innebÀr att de inte fÄr en ersÀttning som motsvarar 80 procent av mÄnadslönen vid arbetslöshet.

Detta Àr bakgrunden till att Sif inrÀttat en inkomstförsÀkring för de medlemmar som har inkomster mellan 18.700 och 30.700. För mellan 20 och 44 kr - beroende pÄ lönelÀge - fÄr dessa medlemmar en ökad trygghet vid arbetslöshet. De medlemmar som har en mÄnadslön som Àr högre Àn 30.700 kronor har möjlighet att pÄ frivillig vÀg fÄ del av försÀkringen - och de som har lÀgre, och sÄledes redan fÄr en ersÀttning motsvarande 80 procent av lönen, kommer att ha oförÀndrad medlemsavgift.

FrÄn och med den 11 oktober till mitten av november pÄgÄr Sifs informationskampanj - med sÄvÀl TV-reklam som annonser i dagspress.

Syftet med kampanjen Àr sjÀlvklart att informera om inkomstförsÀkringen, men det handlar ocksÄ om att understryka ett betydelsefullt fackligt krav gentemot statsmakterna, nÀmligen att höja taket i A-kassan.

Att inkomstförsÀkringen Àr intressant, inte bara för nuvarande Sif-medlemmar, utan ocksÄ för de som övervÀger att bli medlemmar har framkommit av mÄnga telefonsamtal till Sifs förbundskansli och avdelningskontor frÄn personer som Àr intresserade av att fÄ veta mer om Sifs inkomstförsÀkring.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1