Elektronikproduktion | 23 mars 2010

Axis nätverkskameror i Madrids bussar

Axis Communications nätverkskameror kommer att installeras på 2 300 bussar i Madrid.
Varje buss kommer att utrustas med tre nätverkskameror samt en videoencoder. Nätverksvideoprodukterna kommer att utgöra en del i ett säkerhetssystem för att förbättra passagerarnas trygghet och säkerhet. Installationen startade i slutet av 2009 och kommer vara färdig i slutet av 2010.

"Under de senaste åren har vi sett ett stort intresse från kunder som vill förbättra säkerhet och trygghet i sina transportsystem. Axis nätverksvideo produkter har framgångsrikt installerats i flera krävande miljöer, till exempel på buss i Prag, tåg i Sydney och Zürich och på tunnelbanan i Moskva och nu även på Madrids bussar i Spanien", säger Ray Mauritsson, verkställande direktör Axis Communications.

Övervakningssystemet inkluderar inspelning och uppspelning av video av hög kvalitet i realtid och systemet har en panik-knapp som är kopplad till EMT:s (Madrids kommunala transportenhet) centrala larmcentral. Varje buss är även utrustad med en GPS, vilket gör det enkelt att snabbt lokalisera bussen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1