Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 24 oktober 2000

Micronas övertar Infineons IC-verksamhet

Schweiziska Micronas Semiconductor Holding förvärvar Infineon Technologies verksamhet "Image and Video", som utvecklar och säljer integrerade kretsar till hemelektronik.
Försäljningen är ett led i Infineons tidigare meddelade strategi att företaget skall fokusera sin verksamhet på produkter till kommunikationsmarknaden. Det innebär att man skall arbeta med kretsar för optiska nätverk, bredbandskommunikation och framtida teknologier för mobil kommunikation.
För Micronas del innebär förvärvet att företaget breddar sig med sikte på att bli en global leverantör av halvledare för applikationer inom hemelektronik- och fordonsindustrin.
Förvärvet, som värderas till 250 miljoner euro, gäller både utvecklings- och försäljningsverksamheten. Några produktionsenheter ingår dock inte köpet. Enligt Infineon uppgick "Image and Video"-försäljningen till 135 miljoner euro under det brutna verksamhetsår,som avslutades september 2000.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2