Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 oktober 2001

Fiberless Society i patentbråk

BrÄk mellan konkursdrabbade Fiberless Society och konkursförvaltaren om vem som har rÀttigheterna till den patentsökta F-SENS tekniken.
Enligt konkursförvaltaren Ă€r tekniken det enda vĂ€rdet kvar i bolaget. Konkursförvaltaren har nu dĂ€rför sĂ„lt rĂ€ttigheterna till företaget Branoc samt 12 utvecklare som tidigare varit anstĂ€llda hos Fiberless. Detta skriver Elektroniktidningen. Men Karl-Axel Åhl som grundade företaget hĂ€vdar att det Ă€r han som har rĂ€tt till patenten och tĂ€nker anvĂ€nda delar av tekniken i ett nytt projekt.

Konkursen har föregÄtts av en lÀngre tids försök att fÄ fram tillrÀcklig finansiering pÄ sÄvÀl kort som lÄng sikt. Förhoppningar finns dock om att kunna driva verksamheten vidare i ett nytt bolag skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Även om vi har pĂ„gĂ„ende positiva förhandlingar med riskkapitalbolag om den lĂ„ngsiktiga finansieringen, Ă€r det bristen pĂ„ likvida medel som till slut gjort konkursen oundviklig, förklarar Karl-Axel Åhl.

Fiberless utvecklade system för trÄdlöst bredband med en egenutvecklad teknik som erbjuder ytterst hög kapacitet för överföring av data-, tele- och multimediakommunikation.
Den patentsökta tekniken F-SENS (Fiberless-Self Expansion Network Solution) fungerar sÄ att för varje ny nod som ansluts, förstÀrks nÀtet istÀllet för att försvagas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1