Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 maj 2010

ABB inviger ny halvledarfabrik i Schweiz

ABB inviger sin utbyggda tillverkningsenhet för krafthalvledare i Lenzburg, Schweiz.
ABB:s expansion är resultatet av en treårig investering på totalt 140 miljoner USD, inklusive byggnader med nya produktionsytor. Därmed ökas tillverkningskapaciteten vid Lenzburg-fabriken väsentligt för att tillgodose marknadens efterfrågan på halvledare. ABB förvärvade också nyligen halvledarverksamheten vid företaget Polovodiče a.s. i Tjeckien för att öka sin tillverkningskapacitet.

Utbyggnaden i Lenzburg ska bidra till ökade produktionssynergier och säkerställa maximalt utnyttjande av den speciella infrastruktur som krävs för att tillverka dessa högteknologiska produkter, såsom renrumsteknik samt forsknings- och testlaboratorium.

Den högteknologiska fabriken ska tillverka en ny generation av krafthalvledare med betydligt förbättrade prestandaegenskaper. Anläggningen innebär också utökad kapacitet att tillverka energieffektiva halvledare för en mängd olika tekniska applikationer.

”Oro för klimatförändringar och koldioxidutsläpp står högt på den globala agendan”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”Många av de föreslagna lösningarna mot dessa utmaningar, såsom integrering av förnybara energislag och ökad energieffektivitet, är beroende av krafthalvledare. Utbyggnaden i Lenzburg stärker vår marknadsledande ställning inom denna teknik och stödjer ABB:s åtagande om innovationer som förbättrar energieffektivitet och produktivitet.”

ABB:s fabrik i Lenzburg är företagets ledande tillverkningsenhet för högspänningshalvledare. Dessa utgör en central del för flera tekniska lösningar från ABB, såsom HVDC-system (överföring av högspänd likström) och varvtalsreglerade drivsystem. Krafthalvledare är också centrala för utveckling av tillförlitligare och smartare elnät.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2