Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 maj 2010

Höganäs lanserar elmotor för cyklar

Höganäs lanserar en ny generation elmotorer, speciellt utvecklade för elcyklar och lätta fordon.
Tack vare att motorerna tillverkas i metallpulver, uppvisar de en kombination av lägre vikt, mer kompakt design och hög prestanda. Lanseringen sker i samband med världsutställningen i Shanghai, eftersom marknaden för elcyklar växer snabbast i Kina och andra asiatiska länder. Drivkraften är efterfrågan på kostnadseffektiva, flexibla och miljövänliga transportmedel.

I samband med invigningen av den svenska paviljongen på världsutställningen i Shanghai denna vecka lanserar Höganäs den nya motorn för elcyklar, särskilt avsedd för Kina och andra asiatiska marknader. Motorn är utvecklad med avancerad metallpulverteknologi, vilket gör att den kan kombinera låg kostnad och låg vikt med hög prestanda.

“Vi valde elcyklar som den första applikationen när vi introducerar vårt nya elmotorkoncept, eftersom kraven där är väldigt höga på prestanda och kostnad. Vi är dock säkra på att vi har en unik produkt. Den är lättare än andra elmotorer och i en elcykel ger den god räckvidd, uppemot 75 kilometer, tack vare hög effektivitet”, säger Höganäs koncernchef och vd Alrik Danielson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2