Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 maj 2010

Avnet går bra i Europa

Distributören Avnet har haft en stark tillväxt och tillväxten fortsätter, enligt företaget. Europa och elektronikdistribution går bäst.
Avnets tredje kvartal under räkenskapsåret, som avslutades 3 april, slutade med en omsättning på 4 760 miljoner USD, en ökning med 28,5 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Enligt Avnet har de tre sista kvartalen överträffat förväntningarna. Det är först och främst komponentdistributionsverksamheten som går bra. Detta segment ökade med 38 procent, till en omsättning på 2,89 miljarder USD.

Tillväxten i Europa passerade Mellanöstern och Afrika (EMEA) och Amerika. Omsättningen uppgick till en miljard USD det tredje kvartalet. Det är en ökning med 39,2 procent.

Divisionen Electronics Marketing gick också bättre än väntat, med en sekventiell tillväxt på 15 procent.

Datorer och IT-branschen hade en tillväxt på 16,6 procent, 1,87 miljarder USD. I EMEA var tillväxt inom detta segment bara 2,5 procent, enligt elektronikknett.no

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2