Elektronikproduktion | 03 maj 2010

Små företag outsourcar utveckling

Utvecklingshus blir alltmer framgångsrika med att få mindre danska elektronikföretag som kunder.
Flera småföretag inom elektronikindustrin i Danmark inser att de inte har resurser att utföra utvecklingsarbete och därför anlitar de utvecklingshus.

- För bara fem eller tio år sedan hade många småföretag sina egna utvecklingsavdelningar för elektronik. Nu outsourcas ofta hela elektronikutvecklingen till utvecklingshus. Jag tror att det är relaterat till att elektronik inte är kärnan i vad de gör. De fokuserar på produktutveckling och marknadsföring, säger Rune Domsten, teknisk direktör på Prevas till Ingeniøren.

Trenden bekräftas av både Rolf Østergaard från Axcon och Michael Schou Rasmussen från Data Respons.

Rolf Østergaard förklarar att många företag helt enkelt ser att tekniksprånget har varit för stort sedan deras senaste produkt utvecklades och därför måste söka extern hjälp.

Det bekräftar Rune Domsten. Han anser att den ökade komplexiteten delvis beror på att modern elektronik vanligtvis innehåller en FPGA, och dels att elektroniken också kopplas till något nät, ofta trådlöst.

Det skriver electronic-supply.dk

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1