Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 04 maj 2010

Planer på batterifabrik till Mälardalen

Christina Lampe Önnerud från Boston Powers vill producera batterier till elbilar i Sverige, avslöjar Miljöaktuellt.
Christina Lampe Önnerud är på besök i Sverige. Hennes företag Boston Powers befinner sig i en kraftig expansionsfas och ett av syftena är att undersöka möjligheterna att etablera en batterifabrik i Sverige.

- Vi söker nu samarbeten och marknader som vi tror på och bedömer har de drivkrafter som behövs för att skapa efterfrågan av nya lösningar. Sverige är intressant då det finns en efterfrågan bland konsumenter, stort tekniskt kunnande inom exempelvis fordonsindustrin och en tradition av ambitiösa miljöpolitiska mål. Naturligtvis finns det även här en möjlighet med att vara ännu tydligare och långsiktig när det gäller exempelvis mål för el-bilsutvecklingen, säger Christina Lampe Önnerud till Miljöaktuellt.

Christina Lampe Önnerud och Spyker Cars vd Victor Muller planerar att använda hennes batterier i 100 stycken Saab 9-3. Det finns också en koppling till ABB då detta projekt stöttas av Power Circle där förre HVDC-chefen Bo Normark är vd.

Knappt fem år efter att Christina Lampe Önnerud startade Boston Power hade företaget 100 anställda i Boston, 50 i Kina och 300 arbetare på företagets fabrik i Taiwan.

Två större fabriker med vardera 600 anställda planeras nu i Chongqing i Kina och i Auburn i USA. Den europeiska fabriken som är av samma storlek kan enligt obekräftade uppgifter bli byggd i Sverige och där har Ludvika och Mälardalen/Västerås nämnts till tidningen Miljöaktuellt.

Det skriver dt.se

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1