Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 06 maj 2010

Scalae tar fram ny gasdispenser

Scalae har genomfört ett projekt med Codab, E.ON och OKQ8 för utveckling av framtidens gasdispenser.
Gasdispensern är ett steg för att kommersialisera fordonsgas som framtidens effektiva och miljövänliga alternativ. Den första av produkten ifråga är nyligen installerad i Svedala utanför Malmö.

E.ON vill göra fordonsgas mer lättillgängligt för konsumenten och har inlett samarbete med OKQ8, för att komma närmare slutkunden. Närhet till produkten (fordonsgas) och en lättarbetad, snygg och ren gasdispenser är nödvändigheter för att lyckas med denna uppgift. E.ON och Codab har sedan tidigare ett nära samarbete för utveckling av gasdispensers, och i detta projekt involverades Scalae redan i idéstadiet för utveckling av gasdispensern.

"Vi gjorde en komplett design- och marknadsstudie som en första insatts, innan vi lade fram förslagen till Codab och E.ON. Samtidigt involverades konstruktörer för att utveckla funktioner och innehållet i gasdispensern. Vi hade som vision och fokus att analysera vilket beteende slutanvändare har och hur den agerar, för att på bästa sätt utforma och skapa den perfekta gasdispensern" säger Magnus Göransson, Creative Director på Scalae.

För att få ett nationellt genomslag för fordonsgas, vilket är ett miljöpolitiskt absolut mål, måste slutanvändaren förstå och ta till sig informationen. Det räcker inte med att säga att det är ”grön energi”, ett invant beteende är svårt att förändra. Codabs nya gasdispenser, har förflyttat gasen från industriområden till ”ditt tankställe” i centrum, och gasdispensern är minst lika enkel att använda som en konventionell bensinpump.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2