Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 maj 2010

Precise Biometrics lanserar ny fingeravtrycksteknik

Precise Biometrics bygger vidare på sina forskningsresultat och släpper nu ett nytt verktyg för integration av standardiserad fingeravtrycksverifikation i både PC- och Mac-miljö.
Produkten stödjer internationella standarder för fingeravtryckshantering och bygger på den högst rankade fingeravtrycksextraktorn i det amerikanska programmet för interoperabilitet; Ongoing Minex.

Förra året uppnådde Precise Biometrics fingeravtrycksextraktor det bästa resultatet av alla bidrag som lämnats in till det amerikanska interoperabilitetsprogrammet Ongoing Minex. Detta program arrangeras av det amerikanska standardiseringsinstitutet Nist. Det är denna teknik som nu har produktifieras.

Produkten som Precise Biometrics lanserar möjliggör verifiering av fingeravtryck i en dator. Tekniken integreras för att göra det möjligt att ersätta alla typer av lösenord med fingeravtryck. Att tekniken bygger på standarder innebär att slutkunden kan välja mellan olika leverantörer på ett flexibelt sätt. Produkten omfattas av både verktyg för enkel integration samt användarlicens för fingeravtrycks¬verifikation, och fungerar både i PC- och Mac-miljö.

Precise Biometrics övriga produkter bygger i de flesta fall på smartkortsteknik där ett fingeravtryck matchas och lagras i ett smart kort, så kallad Match-on-Card. Med den här produkten matchas fingeravtrycket istället lokalt i datorn. Lagringen av fingeravtrycket sker i datorn, eller på ett smart kort för t.ex. en PIV-lösning. PIV är det ID-kort som alla anställda vid myndigheter i USA utrustas med.

Karin Sveheim, marknadschef på Precise Biometrics, menar att allt fler kunder frågar efter denna teknik:

- Sedan våra goda testresultat publicerades har vi sett en ökad efterfrågan - framför allt från amerikanska myndigheter – på en paketering av denna teknik. Med den här produkten breddar vi vårt erbjudande till systemintegratörer och slutkunder. Den möjliggör ytterligare hårdvaruförsäljning och är ett alternativ för de kunder som inte är ute efter en Match-on-Card-lösning, vilket är fallet i PIV-projekten. Och det är naturligtvis roligt att kommersialisera våra fantastiska forskningsresultat.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2