Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 maj 2010

Komponentbrist förstörde Alcatel Lucents resultat

Alcatel Lucents omsättning blev 9,8 procent mindre för första kvartalet än samma kvartal förra året och det negativa resultatet blev också större. Brist på komponenter ska vara orsaken.
Alcatel Lucents intäkter uppgick till 3,247 miljarder euro det första kvartalet 2010. Det är en minskning med 9,8 procent jämfört med det första kvartalet föregående år och ned med 18,1 procent jämfört med föregående kvartal. Resultatet var också sämre, med en förlust på 515 miljoner euro mot minus 402 miljoner ett år tidigare. Nedgången förklarar företaget med bristen på komponenter.

Alcatel Lucent ser både en återhämtning på marknaden och en stark efterfrågan inom flera segment. Detta gäller särskilt IP, fiberoptiska nät och WCDMA / LTE trådlös teknik.

”Vi upplever en stark efterfrågan inom dessa segment, säger Ben Verwaayen”, vd förAlcatel Lucent. ”Men vi kan inte tillgodose denna efterfrågan helt på grund av sämre komponenttillgänglighet.”

Därför anser han att det dåliga resultatet inte återspeglar den styrka som företaget har nu. Årsprognosen hålls fast, och företaget tror på en stark sekventiell tillväxt i både omsättning och vinst, skriver elektronikknett.no

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1