Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 maj 2010

Partnertech satsar vidare i Polen

Partnertech gör nu ytterligare en storsatsning i Polen, där den nya produktionsanläggningen tas i drift under våren. Huvudleverantör är Trumpf maskin AB med en maskinpark på sex maskiner, automatiseringslösningar och cirka 60 meter lager.
Partnertech omsätter cirka 2 miljarder kronor med sina 1300 anställda fördelade i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, USA, Polen och Kina. Produkter tas fram och tillverkas idag främst inom IT, medicinteknologi, industri, miljöteknik, sälj- och betalningslösningar samt för försvar och marin. I Polen ligger idag högvolymproduktionen etablerad och nu skall alltså ytterligare en fabrik startas i Polen, i Myslowice, i vår 2010.

– Det strategiska beslutet för investeringen i Polen togs 2007 då vi såg över vår industristruktur, säger Jan Johansson, Vice President Operations, Partnertech. Vi konstaterade att det fanns ett behov av mer kapacitet för plåtbearbetning och montering i Polen. I november 2009 investerade vi med en klar strategi över hur verksamhetens konkurrenskraft ska stärkas.

I Myslowice i Polen kommer fokus att vara plåtbearbetning och systemintegration. Man har redan stora kunder på gång för den här anläggningen och målsättningen är att den successivt ska byggas på efter hand. Partnertech räknar med att ha cirka 150 anställda i fabriken inom ett år.

– Vi har en klar strategi för vår industriella struktur och produktion och därför var vi så säkra på denna nysatsning att vi kunde investera mitt i en lågkonjunktur. Nysatsningen under den här perioden gav oss också ett stort stöd och engagemang från våra leverantörer, säger Jan Johansson. Valet av maskinleverantör föll på Trumpf.

– De har en maskinpark som tillgodoser vårt behov och vi har mycket positiva erfarenheter från vår anläggning i Moss, i Norge. Vår produkt som vi säljer är ju själva produktionen så det är oerhört väsentligt med en leverantör med rätt kvalitet och som är på rätt teknisk nivå samt robust och tillförlitlig med samma kvalitetsutfall hela tiden. Vi kräver även hög flexibilitet som kan anpassas efter vår marknad och då är det ett långsiktigt partnerskap som eftersträvas med våra leverantörer, fortsätter Jan Johansson. Det har vi med Trumpf.

– I ett så här stort projekt är det viktigt att kunna arbeta med produktionslösningar tillsammans, säger Stefan Wallén, Försäljningschef, Trumpf. Det är väldigt lyckat med Partnertech, som är ett stort satsande företag och väldigt givande att arbeta med. Tillsammans kommer vi att kunna öka kapaciteten och optimera lönsamheten.

Från Trumpf har man investerat i följande maskinpark –
En stansmaskin TruPunch 5000, en kombinerad stans/laser maskin TruMatic 7000, tre stycken kantpressar TruBend 5130 med två BendMaster samt en mindre kantpress, snabbast i världen TruBend 7036, och slutligen ett lager på ca 60 meter där de automatiserade stans-, kombimaskinen och kantpressarna är anslutna till. Detta ger ett dynamiskt logistikcenter med plats för ca 950 lagerplatser, säger Stefan Wallén.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1