Elektronikproduktion | 10 maj 2010

Nokiachef få fortsätta

Nokia aktieägarna beslutade på bolagets årsstämma att behålla företagets vd, Olli-Pekka Kallasvuo, under ytterligare en tid.
Trots att den finska mobiltelefonjätten Nokia lyckats försvara sin ledande position har många investerare tröttnat på att vänta på en "värdig" konkurrent till Apples iPhone. Rykten har därför förekommit om en eventuell förändring i ledarskapet för Nokia.

Som svar framhöll företagets vd flera "success stories" för företaget, till exempel Ovi Store, Nokias fria gång- och bilnavigeringsprogramvara, "Comes With Music”-konceptet, Nokia Messaging, Ovi Mail och Nokia Life Tools. Aktieägarna blidkades och Olli-Pekka Kallasvuo blev omvald.

I år är Nokias planerar att införa en ny generation av produkter som förväntas bidra till att minska klyftan mot konkurrenterna inom high-end smartphones. "Vår strategi har varit att koncentrera oss på färre, konkurrenskraftiga produkter som ger funktionerna i Symbian-baserade smartphones för fler och fler människor runt om i världen. Och vi är på god väg att göra det", meddelar Olli-Pekka Kallasvuo.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1