Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2010

Glädje över order till telekomindustrin

Nässjöföretaget Industrilås har fått order från Samsung och LG.
"Det var lite klurigt i början med de kulturella skillnaderna, men nu har vi brutit genom vallen." Det säger Joakim Larsson, från Nässjöföretaget Industrilås.

Företaget tillverkar låsmekanismer för hela världen och har nu fått en order på egenutvecklade spanjolettsystem till bland annat Samsung och LG, tack vare sin distributör, DoaTec, på plats i Sydkorea. DoaTec har hjälpt nässjöföretaget att komma in med produkter på marknader som hittills varit helt okända för dem. Tack vare dessa lyckade samarbeten har nu Industrilås startat ytterligare projekt med andra stora aktörer i telekomindustrin.

"Vi är verkligen stolta och glada över denna order! Vår distributör har varit helt avgörande i detta fall, eftersom de borgat för vår kvalité på ett helt annat sätt än vad vi kunnat förmedla själva - och så kan de både kulturen och språket, förstås", fortsätter Joakim.

Låsmekanismerna från Nässjö kommer att användas i de toppmoderna mobilradiostationer som använder sig av den nya standarden 4G som nu installeras. Sydkorea är världens mest bredbandstäta land där i princip varje hushåll är uppkopplat mot internet, eller redan har möjlighet att göra det. Det är de stationer som leder ut fiberkablar till telefonväxlar och sydkoreanska hushållen som kommer att förses med de svensktillverkade låsmekanismerna.

"Det krävs oerhört mycket information för att alla detaljer skall bli rätt", säger Sandra Heynemann, ansvarig för kontakterna med återförsäljarna.

"Vi mailar och talas vid flera gånger varje dag, trots att kontrakten är skrivna sedan länge. Både jag och våra koreanska kollegor kommunicerar ju på engelska, så det är bäst att vara säker på att vi verkligen har förstått de språkliga nyanserna korrekt. Och weböversättningarna till koreanska törs vi inte använda längre. Ibland har vi fått heltokiga översättningar med helt felaktig betydelse i texten - men hittills har vi alltid lyckats stoppat dem i sista stund. Vi brukar säga att vi bara är en felstavad offert från en förlorad affär", avslutar Sandra Heynemann.

Industrilås är en av de få leverantörerna i världen som klarar de höga kraven inom telekombranschen. De kan nu kalla sig helhetsleverantörer av beslag för mobila och fasta telekomsystem.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-2