Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2010

Electrolux utsedd till ”global superstar” av Forbes Magazine

Efter en analys gjord av internationellt kända Forbes Magazine har Electrolux utsetts till ett av 130 globala högpresterande bolag och ett av de fem bästa bolagen inom sällanköpsvaror.
Forbes har analyserat 26 branscher på Forbes Global 2000* och baserat på långsiktig och kortsiktig försäljningstillväxt, vinsttillväxt, avkastning på kapital och total avkastning till aktieägare. Vid sammanställningen av listan har Forbes även beaktat resultatprognoser.

Bolagen på listan är, enligt Forbes, ”branschledare som genomför strategiska drag för att hjälpa till att navigera genom dessa tuffa ekonomiska tider”.

”Jag är stolt över att vi är med på denna lista över 130 globala högpresterande bolag”, säger Hans Stråberg, vd och koncernchef för Electrolux. ”Vi har arbetat hårt och målinriktat för att nå dit vi är idag.”

”Att vi är med på listan över de 130 globala högpresterande bolagen bekräftar att vi är på rätt väg och gör det som är rätt för aktieägare och konsumenter”, fortsätter Stråberg.

Under de senaste tolv månaderna har Electrolux uppnått en rörelsemarginal på mer än 6 %, en bruttomarginal på mer än 21 %, kapitalomsättning på 4.4x och avkastning på sysselsatt kapital på 26,5%. Electrolux genomsnittliga totala årliga avkastning till aktieägare under de senaste fem åren har varit 24 %.

”Vi har under nedgången i marknaden gjort svåra val och fortsatt att exekvera vår strategi att fokusera på produktutveckling, varumärke och kostnadseffektivitet. Vår strategi fungerar och vi kan nu se resultaten. Under 2009 gjorde vi en rekordvinst och första kvartalet 2010 var vårt bästa första kvartal någonsin, fortsätter Hans Stråberg.

*Global 2000 – Forbes lista på världens största bolag baserad på en sammansatt ranking av försäljning, vinst, tillgångar och marknadsvärde.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1