Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 maj 2010

Globala IT-företag sprider tungmetaller i Kina

Ledande internationella företag som Sony, Apple och Vodafone anklagas för att ligga bakom förhöjda halter av tungmetaller i Kina.
34 kinesiska miljöorganisationer har gemensamt gjort en stor undersökning där samband hittats mellan utländska teknikföretag och tungmetallsförgiftning i naturen, skriver brittiska The Guardian.

Kina har under det senaste året haft stora problem med tungmetallsförgiftning. Flera provinser har drabbats. Fler än 4 000 personer, de flesta barn, har uppvisat för stora halter av tungmetaller i blodet.

Tidigare har man mest anklagat inhemska kinesiska företag och fabriker för problemet. Men undersökningen visar att även internationella företagen ligger bakom. Det finns en koppling mellan föroreningarna och produktion av mobiltelefonbatterier och kretskort till datorer.

Miljöorganisationerna kräver nu att sammanlagt 29 internationella företag ska ta sitt ansvar genom att se över sina produktionskedjor och genom att informera den kinesiska allmänheten om riskerna.

Det skriver dn.se

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1