Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 maj 2010

Saab förvärvar resterande aktier i Opax AS

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab förstärker inom civil säkerhet genom förvärv av resterande aktier i videoanalysföretaget Opax AS.
Saab äger sedan tidigare 33 procent av aktierna i norska videoanalysföretaget Opax och förvärvar nu resterande andelen aktier.

– Genom förvärvet av Opax stärker Saab erbjudandet inom civil säkerhet med en prisbelönt och mycket uppskattad produkt. Intelligent videoanalys är en intressant och växande marknad där vi kan kombinera Saabs militära spjutspetsteknologi med en växande efterfrågan på civila marknader, säger Johan Ohlson, ansvarig för Saabs verksamhet inom samhällssäkerhet.

Saab får genom förvärvet ytterligare möjligheter att nå ut med den egenutvecklade stereotekniken.

– Opax får en stark industriell ägare med tydliga ambitioner och förmåga inom vårt område. Vi kan nu rikta in oss på en större VCA-marknad och med Saabs stereoteknologi som redan är integrerad och lanserad med vår produkt får vi ett erbjudande som ingen kan matcha. Det blir ett väsentligt större och starkare Opax, säger Matts Lilja, vd på Opax.

– Saab Ventures investerade i Opax 2008 och vi har arbetat tätt med bolaget sedan dess. Opax fortsätter att vara ett fristående bolag inom Saab Ventures och får i och med förvärvet exklusiv tillgång till Saabs teknologi, kompetens och försäljningskanaler, säger Fredrik Rosenqvist, chef på Saab Ventures.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-2