Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2010

Elcoteq ska tillverka smartphones åt Sharp

Elcoteq SE och Sharp har undertecknat ett omfattande avtal om samarbete för industrialisering, tillverkning, distribution och eftermarknad för mobiltelefoner.
Samarbetet fokuserar initialt på Sharps senaste smartphonesortimentet "KIN", en ny Windows-telefon, utvecklad för USA och Europa. Samarbetet kommer att omfatta alla tjänsteområden med omedelbar verkan. Avtalet beräknas bidra med över 150 miljoner euro till Elcoteqs nettoomsättning 2010.


Avtalet med Elcoteq täcker hela livscykeln, och inkluderar tekniska tjänster, inköp, New Product Introduction (NPI), box-build-tillverkning och eftermarknadstjänster för produkterna. NPI-tjänster omfattar inte bara att industrialisering av olika modeller, utan också utvecklingen av testsystem för tillverkningsprocessen. Elcoteq kommer också att ha en allt större roll i urval av leverantörer och komponentsourcing. Produkter som tillverkats av Elcoteq kommer att levereras i full box-build och all tillverkning kommer från början att vara koncentrerad till Elcoteqs fabrik i Beijing, Kina. Dessutom kommer Elcoteq ta hand om eftermarknaden för de levererade produkterna i varje region.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2