Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 maj 2010

Svenskt larm godkänt för hemdialys i USA

Medtechbolaget Redsense Medical har fått klartecken att marknadsföra sitt larm på den växande amerikanska marknaden för hem hemdialys
Redsense Medical har fått klartecken att marknadsföra sitt larm från FDA, den amerikanska motsvarigheten till läkemedelsverket. Redsenses vennålslarm har varit tillgängligt på den amerikanska marknaden sedan oktober 2007, men bara på dialyskliniker. I Europa används larmet redan på klinik och vid hem hemdialys. Hittills har amerikanska patienter som får hemdialys i hemmet utan övervakande sjukvårdspersonal inte haft tillgång till det enda larm som utvecklats specifikt för att övervaka vennålen och att upptäcka en utdragen vennål och den blodförlust som uppstår.

- Än så länge är antalet patienter med hem hemdialys förhållandevis litet i USA, åtminstone i förhållande till det totala antalet patienter som är beroende av dialys. Men det är en strategiskt viktig och växande marknad med kompetenta användare som är vana att ta aktiv del i sin egen behandling, säger Redsense Medicals vd Patrik Byhmer.

Larmet förmedlas via amerikanska dialysklinikföretag som erbjuder behandling både på klinik och, efter utbildning, i hemmet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2