Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2010

Bussar i Brasilien ansluts till mobilt bredband

Världen första lösning för att ansluta bussar till 3G mobilt bredband kommer från Dataprom och Ericsson.
Finns det fördelar med att ansluta bussar till ett nätverk? Det är en fråga som staden Curitiba i Brasilien ställde innan man beslutar att göra det som den första staden i världen med att införa en helt ny kollektivtrafiklösning, utvecklad av Ericsson och Dataprom, en brasiliansk leverantör av kollektivtrafiklösningar.

Lösningen, som redan används i Curitiba, ansluter bussar till ett 3G mobilt bredbandsnät. Genom att förse bussflottan med elektroniska biljetter och Fleet Management Systems, ger Dataprom och Ericsson bussbolaget tillgång till ett brett utbud av information om kundens bussflotta så det kan kontrollera rutter, stopptid, hastighet, tillryggalagd sträcka, datum för avresa och ankomst.

Som den största staden i södra Brasilien har Curitiba ett unikt offentligt busstrafiksystem som har väckt stort och världsomfattande intresse. Den nya lösningen öppnar för nya resetjänster som kan hjälpa människor att planera sina resor och ge dem möjlighet att köpa biljetter var och när det är mest bekvämt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1