Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 maj 2010

ABB bygger ny kabelfabrik i USA

ABB meddelar att företaget bygger en ny fabrik i USA för tillverkning av landkabel för högspänd kraftöverföring.
Den nya kabelfabriken kommer att tillverka landkabel för både växelströms- och likströmsapplikationer. ABB kommer att investera omkring 90 miljoner USD i den nya fabriken, vilket förväntas innebära ungefär 100 nya arbetstillfällen. Urvalsprocessen för att bestämma placeringen av fabriken kommer att vara klar inom kort.

“Kablar spelar en nyckelroll för effektivisering och tillförlitlighet när det gäller kraftöverföring över långa avstånd,” säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”Behovet av att uppgradera den existerande kraftinfrastrukturen i USA, för att sammanlänka nät och integrera mer förnybar energi i nätet, driver efterfrågan på kablar.”

ABB har tillverkat plastisolerad kabel sedan början av 1970-talet för olika spänningsnivåer. Företagets erbjudande inkluderar PEX-isolerade kablar (polyeten) för användning i högspänningsapplikationer upp till 500 kV, vilket ger möjligheter till energieffektiv kraftöverföring. ABB har levererat mer än 7200 kilometer PEX-kabel för spänningsnivåer över 100 kV runt om i världen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1