Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 maj 2010

Xerox demonstrerar ny inkjetteknik

Xerox demonstrerar inkjetteknik som kontrollerar två miljarder bläckdroppar per sekund.
Inkjetenheten drivs av 56 piezoelektriska tryckhuvuden med fler än 49 000 munstycken som tillsammans sprutar ut nästan två miljarder bläckdroppar per sekund. Varje droppe träffar pappret med exakt pixelplacering samtidigt som skrivaren producerar fler än 2000 färgbilder per minut. Tekniken är utformad för färgproduktion med hög effekt på lågkostnadspapper med så kallad ”close-loop control” för oöverträffad tillförlitlighet och prestanda, något som behövs i produktionstryckmiljöer.

– Xerox har länge betraktats som ledande inom tonerbaserad teknik för grafisk kommunikation. Nu satsar företaget på att tillämpa sitt stora lager av inkjettekniker och immateriella rättigheter för att tillgodose behoven hos produktionsanvändare, säger Jim Hamilton, gruppchef för avdelningen Production Hardware Consulting Services på InfoTrends.

Tekniken kan producera upp till 500 fot, eller 152,4 meter, per minut. Dessutom på papper av lägre vikt vilket medför kostnadsbesparingar för tryckerier samtidigt som det bevarar uppskattningsvis 2 000 träd per år.

– Den digitala produktionstekniken är ett under av forskning och teknik och ett exempel på hur vår unika differentierade bläckteknik kan tillgodose behoven hos produktionskunder, säger Sophie Vandebroek, teknikchef på Xerox och ordförande för Xerox Innovation Group.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2