Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 maj 2010

Androidförsäljning har exploderat

Från att ha stått för 5-10 procent av mobilförsäljningen är nu Androidmodeller hetast, visar färsk statistik från inWarehouse. Androidmobiler stod för hela 63 procent av mobilförsäljningen i april.
Länge har mobiltelefoner med operativsystemet Android haft en marginell försäljning i Sverige. Under en stor del av 2009 och början av 2010 höll sig försäljningsandelen hos inWarehouse på mellan 5-10 procent. Men nya siffror visar att de nu skett en dramatisk försäljningsökning.

– Det hände något i februari på marknaden och därefter har försäljningen utvecklas dramatiskt med mer eller mindre fördubblad försäljningsandel varje månad, säger Jocke Segerlund, ansvarig för Telefoni på inWarehouse.se.

– Vi följer nu utvecklingen och är spända inför hur detta ska sluta.

inWarehouse ser flera tänkbara orsaker till den explosionsartade försäljningsökningen. En anledning kan vara att så kallade smartphones med möjligheter att ladda ner applikationer snabbt blivit mycket populärt i Sverige. Möjligheten att göra mobilen personlig via ett enormt utbud av nedladdningsbara program har gjort att många svenskar fått upp ögonen för hur mycket en smartphone kan användas till.

– Smartphones har gått från att vara avancerade och komplicerade till att bli riktigt lättanvända med stora skärmar och tydliga gränssnitt, säger Jocke Segerlund.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-1