Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 maj 2010

Två kinesiska medborgare dömda för olaglig komponentexport

Två kinesiska medborgare har dömts för att illegalt ha exporterat elektronikkomponenter som används i militär radar och elektronisk krigsföring.
Efter fem veckors rättegång har en federal jury i Massachusetts funnit att två kinesiska medborgare, varav en bosatt i USA, gjort sig skyldiga till att olagligt ha konspirerat för att bryta USA:s exportlagar och illegalt exportera elektronikprodukter från USA till Kina.

Flera kinesiska militära enheter har varit bland dem som tagit emot den exporterade utrustningen. Juryn dömde också ett företag i Waltham, Massachusetts som ägs av en av de tilltalade, för att ha köpt utrustningen från amerikanska leverantörer och sedan exporterat varorna till Kina via Hongkong. Den exporterade utrustning används i elektronisk krigföring, militär radar, eldledning, militär ledning och kontrollutrustning och satellitkommunikation, inklusive globala positioneringssystem.

Zhen Zhou Wu alias Alex Wu, Yufeng Wei alias Annie Wei och Chitron Electronics Inc. (Chitron USA), blev alla dömda för olaglig export av försvarsartiklar och handelskontrollerade varor till Kina vid ett flertal tillfällen mellan 2004 och 2007 och för att ha konspirerat för att bryta USA: s exportlagar under en period på tio år.

Wu och Wei döms till upp till 20 års fängelse som ska följas av tre års övervakade utsläpp och en miljon USD i böter. Efter avtjänat straff, kommer båda att utvisas till Kina.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-2