Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 maj 2010

Saab får order på obemannat flygsystem från FMV

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har av FMV (Försvarets materielverk) fått en order på ett taktiskt obemannat flygsystem (TUAV) värt cirka 500 MSEK.
Saab ska leverera två kompletta taktiska obemannade flygsystem (Tactical Unmanned Airborne Vehicle – TUAV) inkluderande flygfarkoster, markstationer, underrättelseenheter och kringliggande utrustning.

Genom beställningen åtar sig Saab att svara för ett helhetsåtagande av systemet. I det ingår drift av systemet under tre år, vilket inkluderar utbildning av personal, utrustning, tekniskt underhåll och reservdelar. Systemen ska slutlevereras under fjärde kvartalet 2011.

Den obemannade flygfarkosten är av typ Shadow 200 från AAI Corporation.

- Det riktiga i vår målmedvetna satsning på UAV-teknologi befästs av denna beställning. Genom en kombination av en erkänt bra flygfarkost samt system och spetsteknologi utvecklad för Gripen kan vi erbjuda vår kund ett väl anpassat system utan en stor del nyutveckling. Detta gör också att vi kan utlova en mycket kort leveranstid, något som är viktigt för vår kund som har ett stort behov av detta system. Vårt mycket goda samarbete med FMV lägger en god grund för att vi tillsammans skall göra svenska Försvarsmakten nöjda, säger Lennart Sindahl, affärsområdeschef Aeronautics inom Saab.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-1