Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 maj 2010

Innovationsbron investerar i Smartplanes

Skellefteåföretaget Smartplanes får mer vind under vingarna - nyanställningar väntar.
Genom en nyligen genomförd nyemission investerar Innovationsbron AB i Skellefteåbaserade företaget Smartplanes AB. Företaget utvecklar små, lätta och obemannade flygplansystem ”UAS” (Unmanned Aircraft System). Genom kapitaltillskottet kan företagets utveckling accelereras och till det behövs mer personal.

- Marknaden för små, lätta och obemannade flygplanssystem är stor och växande. För att kunna expandera internationellt behöver vi mer resurser, säger Ola Friström vd på Smartplanes.

- Kapitaltillskottet skall användas till investeringar i produktionsprocessen och kundsupporten, vilket innebär att bolaget äntligen får utrymme att anställa personal, säger Lena Fridlund Forsgren, investeringsansvarig på Innovationsbron.

Smartplanes AB har under sin kommersialiseringsprocess fått professionell hjälp från Uminova Innovation som bland annat medverkat till att få den initiala finansieringen på plats.

- Det är glädjande. Vi har arbetat intensivt med utvecklingen av SmartPlanes. Kapitaltillskottet innebär att tillväxten i SmartPlanes nu kan accelerera, säger Göran Nilsson affärscoach på Uminova Innovation.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2