Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 maj 2010

Saab utvecklar framtida datorsystem för Gripen

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har av FMV, Försvarets Materielverk, fått en beställning på utveckling av avioniksystemet för den Svenska Försvarsmaktens Gripen-flygplan.
Ordervärdet för Saab uppgår till MSEK 450, som fördelas över 2 år.

Beställningen inleder arbetet på ett nytt avioniksystem, bestående av bland annat nya datorer och elektroniska presentationsskärmar, som ska tas i bruk om cirka 10 år.

- Gripen utvecklas ständigt. Datorer som har den bästa prestanda möjlig idag kommer att ses som otillräckliga för de uppgifter som Gripen ställs inför om tio år, och då ska flygplanen fortfarande vara moderna i tjugo år till. Få högteknologiska produkter har en så lång livslängd som Gripen, säger Lennart Sindahl Vice vd på Saab och chef för affärsområdet Aeronautics.

Det nya avioniksystemet kommer att utöka Gripens förmåga att hantera stora och komplexa informationsmängder med olika sekretessgrad. Ett nytt avioniksystem gör det också möjligt att i framtiden införa nya sensorer som kräver en förändrad systemarkitektur.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-1