Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 maj 2010

Hacker gör narr av Foxconn

En hacker har gjort narr av Foxconns hemsida och skapat en ny sida för "lediga jobb".
Efter den ganska alarmerande höga frekvensen av självmord hos EMS-jätten Foxconn har en hacker lagt till en ny text på företagets webbsida. Ett ganska sorgligt och provocerande tilltag. The Shanghaiist har översatt texten:
-----
Foxconn - Vi anställer
Känner du dig nere idag? Känner du att du inte vill leva längre? Vill du veta hur det känns att hoppa från Kinas modellanläggning för självmord? Foxconn ger dig den perfekta miljön för att hoppa. Alla de många skälen att hoppa här har säkerställt minst ett hopp i veckan. Omfattande pressbevakning garanterar att ditt namn kommer att färdas tio tusen miles. Vad väntar du på? Ta upp telefonen nu och anslut dig till Foxconn.
Bli den tolfte hopparen. Du kan göra det.
Hotline: 514514514
Av: Xiaokai
-----
Vågen av självmord har skapat en massiv PR-kris för EMS-jätten. Organisationer, media och privatpersoner kommenterar arbetsförhållandena i företagets stora fabriker. Apple har nu också brutit tystnaden och uttalat sig. Företaget säger sig "med sorg och upprördhet tagit del av den senaste tidens självmord på Foxconn" (en av Apples främsta leverantörer och tillverkningspartner).

Apple sägs nu vara i direkt kontakt med Foxconn högsta ledning. Företaget anser att EMS-leverantören "tar saken på allvar". Apple undersöker saken självständigt och kommer att fortsätta sina regelbundna revisioner av anläggningarna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2