Elektronikproduktion | 26 maj 2010

Minskande efterfrågan på GSM-utrustning

Marknaden för mobil infrastruktur, där Ericsson är störst av spelarna, krympte med nästan 15 procent under första kvartalet 2010, enligt analysföretaget Dell'Oro.
Bakom minskningen står framför allt minskande efterfrågan på GSM-utrustning.

"I motsats till första kvartalet 2009, då efterfrågan främst kom från efterfrågan på 3G i Kina och främst handlade om att bygga täckning, drevs första kvartalet 2010 främst av kapacitetsinvesteringar i Nordamerika. Både WCDMA- och CDMA-baserade operatörer investerade tungt för att klara den ökade efterfrågan på mobilt bredband, med allt fler 3G-terminaler och allt snabbare nät. Trots stark tillväxt i 3G-investeringar krympte marknaden som en följd av att GSM-investeringarna i Indien och Kina nästan stannade helt", säger Scott Siegler, telekomanalytiker på Dell’Oro.

Dell’Oro tror dock att marknaden återhämtar sig under året, drivet av 3G, men även att GSM återhämtar sig. Under andra halvåret väntas även LTE ge intäkter till leverantörerna, enligt di.se

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2