Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 maj 2010

Lenovo sågar Greenpeace

Fast Lenovo har satsat på miljövänliga datorer har Greenpeace givit Lenovo kritik. Nu ger Lenovo tillbaka.
Tidigare i år har Lenovo stoltserat med Svanenmärkningar på flera av sina datorer. Men Greenpeace är ändå inte nöjd med Lenovo. Lenovo hamnar nämligen näst sist på Greenpeace-listan Guide to Greener Electronics, som rankar världens största elektroniktillverkare med avseende på miljögifter, återvinning och klimatpåverkan.

Greepeaces bedömning ifrågasätts dock av Lenovos miljöchef Lars Bjälkvall, som pekar på att det bland annat räcker med att ett företag lovar något för att få poäng av organisationen, utan att något egentligen har gjorts.

– De är duktiga på att sätta fokus på verkliga problem ibland, men det som jag upplever som lite problematiskt med Greenpeace är att om vi nu har de här produkterna vi har, och så lovar vi att om två år så ska vi ha dem halogenfria, eller utan bromerade flamskyddsmedel och så vidare, då kan vi få poäng för det idag, säger Lars Bjälkvall.

Lars Bjälkvall menar att Greenpeace verksamhet mer handlar om marknadsföring än om professionella undersökningar. Greenpeace kan hitta på vilka krav de vill, och ju längre ifrån rena lagkrav och standarder man kommer desto mer skönhetstävling blir det, menar han.

Det skriver idg.se och IT24.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1