Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 juni 2010

God uppslutning på Elektronikexpo

Den lilla branschmÀssan Elektronikexpo samlade 11 utstÀllare och 76 deltagare under eftermiddagen den 7 maj och detta var rekord.
Besökarna kom bÄde frÄn stora företag som ABB, Bombardier, Enics, Scania samt frÄn mindre företag sÄ som Penny, Solarit och HiTest för att nÀmna nÄgra. Expot har etablerat sig som en naturlig mötesplats för VÀsterÄsregionen, vilket mÀrks tydligt pÄ det stora intresset men Àven pÄ statistiken och antalet besökare.

Nytt för i Är
Alla företagspresentationer flyttades till hemsidan och pÄ sÄ sÀtt kunde tiden lÀggas pÄ ytterliggare föredrag. Tidigare Är bestod mÄnga av föredragshÄllarna av personer frÄn utstÀllarföretagen, men inte i Är dÄ endast ett föredrag hade direkt koppling till nÄgon av utstÀllarna. ElektronikEXPO hade samma koncept som tidigare Är, en liten mÀssa blandat med föredrag. Det som var nytt för i Är var att hemsidan förbÀttrats samt att kontinuerlig marknadsföring av ElektronikEXPO gjordes under hela vÄren för att attrahera fler besökare.

Resultat
- Varje besökare fÄr möjligheten att svara pÄ en enkÀt dÀr de fick beskriva vad de tyckte om expot. Hela 31 stycken (40 %) av besökarna valde att göra detta sÀger EXPO-ansvarige Fredrik Modigh. EnkÀten Àr en viktig del i vÄrt arbete att förbÀttra expot och ha intressanta teman. Det som Àr extra roligt Àr den stora andelen nöjda eller mycket nöjda besökare som tackade för en vÀlarrangerad eftermiddag.

93 % tyckte att upplÀgget var bra eller mycket bra.
93 % tyckte ocksÄ att hemsidan var bra eller mycket bra.
87 % av de tillfrÄgade angav Àven att de knutit nya kontakter.

En stor skillnad frÄn tidigare Är var att en hel del personer anmÀlde sig för att enbart lyssna pÄ nÄgot eller nÄgra av de Ätta föredragen som hölls.

PopulĂ€raste förelĂ€sare visade sig vara Jim Gage frĂ„n Aros Polymerteknik som pĂ„ ett roligt och lĂ€ttsamt sĂ€tt berĂ€ttade om ”Ingjutning av elektronik”. ”Giraff – Confidence for Independent Living” utsĂ„gs till intressantaste föredraget. DĂ€r visade bland annat Stephen von Rump en kort film dĂ€r en Giraff-enhet anvĂ€ndes ute i fĂ€lt. Giraff Ă€r en enhet som möjliggör för vĂ„rdgivare att utan nĂ„gon datorvana virtuellt besöka ett hem och pĂ„ ett naturligt sĂ€tt kommunicera som om de fysiskt befann sig i rummet.

Sedan 2008 har Elektronikexpo lockat mÄnga besökare utanför VÀstmanland, speciellt frÄn StockholmsomrÄdet. Det Àr ocksÄ riktigt kul att fler och fler kÀnner till expot, detta mÀrktes tydligt under Scandinavian Electronic Event dÀr Elektronik Mekanik och Motion Control stÀllde ut och fick höra att: just ja det Àr ni som har det dÀr expot i VÀsterÄs.

Det sista föredraget som handlade om falska komponenter avslutades med nÄgra intressanta diskussioner, om de komponent- och leveransproblem som drabbat elektronikbranschen. En rolig detalj var att det löstes problem mellan Ähörarna under diskussionen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1