Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 juni 2010

Uniwire levererar nytt betalningssystem

Unwire ska leverera betalningssystem till trafikbolagen i KöpenhamnsomrÄdet. Systemet kan bli rikstÀckande inom en överskÄdlig framtid.
​Alla som reser med buss, tunnelbana, pendeltĂ„g och regionaltĂ„g i KöpenhamnsomrĂ„det kommer att fĂ„ Ă€nnu fler möjligheter att köpa biljetterna via mobiltelefonen. Trafikbolagen DSB, Metroselskabet, Movia och DSBFirst har sedan januari 2009 genomfört ett lyckat pilotprojekt med sms-biljetter. Nu blir systemet permanent och utökas i oktober med ett antal extrafunktioner.

Tekniken har utvecklats och levererats av det danska företaget Unwire som – efter en offentlig upphandling – kommer att stĂ„ för tekniken i det slutgiltiga projektet. Erfarenheterna av pilotprojektet utnyttjas för att förbĂ€ttra tekniken ytterligare för resenĂ€rerna. De kommer exempelvis att kunna köpa biljetter direkt pĂ„ Rejseplanen.dk. De kommer ocksĂ„ att kunna betala biljetten med kreditkort, via mobiltelefon eller lĂ„ta trafikbolaget dra beloppet direkt frĂ„n resenĂ€rens bankkonto.

”Pilotprojektet gick bra och vi uppnĂ„dde vĂ„r ekonomiska mĂ„lsĂ€ttning. Införandet av sms-biljetter har tagit lite lĂ€ngre tid Ă€n vi rĂ€knade med, men med den nya tekniken blir det Ă€nnu lĂ€ttare att betala via mobilen. Vi ser mĂ„nga möjligheter att göra det mer lockande att resa kollektivt”, sĂ€ger försĂ€ljningschef Niklas Marschall, DSB S-tog.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1