Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 24 juni 2010

Kingston toppar minnesmarknad – 40,3 procent

Kingston Technology Company toppar i undersökningsföretaget iSupplis rankning av tredjepartsproducenter av arbetsminne för datorer, DRAM, för Är 2009.
Enligt iSupplis rapport sÄlde Kingston DRAM-moduler för 2,85 miljarder USD, motsvarande 40,3 procent av den totala tredjepartsmarknaden.

"Marknaden började ÄterhÀmta sig under det första kvartalet 2009 dÄ bÄde det genomsnittliga försÀljningspriset och efterfrÄgan steg", berÀttar John Tu, en av Kingstons grundare. "Vi Àr, i motsats till de flesta i minnesbranschen, i den lyckliga sitsen att vi har god likviditet. Det har vi alltid haft och det har gjort att vi kunnat hantera svÀngningarna pÄ marknaden och kunnat ta oss helskinnade ocksÄ genom mindre goda tider."

Kingstons DRAM-moduler omfattar 1) systemspecifika minnen, 2) ValueRAM som Àr standardminnen, enligt JEDEC-specifikationerna, konstruerade för systemintegratörer och datorbyggare och 3) HyperXŸ, högprestandaminnen för spelare och PC-entusiaster.Vid starten 1987 saluförde Kingston en enda produkt. Idag bestÄr sortimentet av över 2000 minnesprodukter.

iSuppli-rapporten avser endast DRAM-moduler. Om Kingstons försÀljning av NAND Flash-minnen lÀggs till, det vill sÀga minneskort, USB-minnen och Solid State Drives blir ÄrsomsÀttningen för 2009 4,1 miljarder USD, den nÀst högsta i företagets historia.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1