Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 09 november 2001

Expansion inom den centrala bilindustrin

AVL förvÀrvar intressen i Pierburg Instruments
Graz, Österrike - Det högteknologiska företaget AVL baserat i Graz, Österrike, har trĂ€ffat en överenskommelse (föremĂ„l för godkĂ€nnande enligt lagstiftningen mot kartellbildning) om att förvĂ€rva majoritetsintresset i Pierburg Instruments GmbH baserat i Neuss, Tyskland (med anlĂ€ggningar i FĂŒrth och Neuss) samt att förvĂ€rva Pierburg Instruments Inc. i USA under slutet av Ă„r 2001. Professor Helmut List, koncernchef AVL: "Detta steg Ă€r ett markant bidrag till den strategiska utvidgningen av vĂ„r centrala verksamhet inom bilindustrin. Vi kommer att Ă„stadkomma en enastĂ„ende kombination av expertkunskap inom omrĂ„dena system för mĂ€tning av avgaser och brĂ€nsle." VarumĂ€rket Pierburg Instruments och dess produktserier som har ett utmĂ€rkt rykte pĂ„ vĂ€rldsmarkanden kommer Ă€ven i fortsĂ€ttningen att drivas oberoende.

Pierburg Instruments baserat i Neuss, Tyskland, och Auburn Hills, USA, Àr en vÀrldsomspÀnnande leverantör av motorrelaterad instrumentering. Med en personal pÄ 220 personer har verksamheten en omsÀttning pÄ 37 miljoner Euro. Produktsortimentet frÄn Pierburg Instruments som tÀcker system för mÀtning av utslÀpp sÄvÀl som garagediagnostik har ett utmÀrkt renommé i hela vÀrlden. Deltagandet frÄn AVL ger Pierburg Instruments tillgÄng till ett internationellt servicenÀtverk och underlÀttar engagemang i större projekt inom bilindustrin dÀr AVL ansvarar för systemintegrationen.

AVL Àr vÀrldens största privatÀgda och oberoende företag för utveckling av system med motor-vÀxellÄda och inre förbrÀnningsmotorer sÄvÀl som instrumenterings- och testsystem. Det högteknologiska företaget AVL har 2 100 anstÀllda i hela vÀrlden. En nÀra kontakt med kunden garanteras genom dotterbolag och representanter i alla större lÀnder i vÀrlden. OmsÀttningen under Är 2000 var 305,2 miljoner Euro.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2