Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 september 2010

Arrow köper Nu Horizons

Arrow Electronics förvÀrvar Nu Horizons Electronics.
Arrow Electronics, Inc. meddelade att man har avtalat att köpa Nu Horizons Electronics i en kontanttransaktion för 7,00 USD per aktie. Nu Horizons Àr en global distributör av avancerad halvledarteknik, displayer, belysning och kraftlösningar till en mÀngd olika kommersiella tillverkare av originalutrustning (OEM) och kontraktstillverkare av elektronik (EMS).

Nu Horizons har försÀljningskontor i mer Àn 50 orter över hela Nordamerika, Asien och Europa och regionala logistikcenter i hela vÀrlden. Företaget levererar komponenter till en mÀngd olika marknader sÄsom industri, militÀr, nÀtverk, telekommunikation och datakommunikation.

"Detta förvĂ€rv bygger vidare pĂ„ vĂ„r strategi att expandera vĂ„r globala kapacitet, sĂ€rskilt i det snabbvĂ€xande Asien-StillahavsomrĂ„det”, sĂ€ger Michael J. Long, ordförande, vd och CEO för Arrow Electronics, Inc."Nu Horizons starka kund- och leverantörsrelationer och duktiga medarbetare gör att vi kan fortsĂ€tta att förbĂ€ttra aktieĂ€garvĂ€rdet."

Nu Horizons har sitt huvudkontor i Melville, NY, och har över 700 anstÀllda. Företagets totala försÀljning uppgick till 671 miljoner USD för rÀkenskapsÄret som slutade 28 februari 2010. FörvÀrvet har godkÀnts av styrelserna för de bÄda bolagen och Àr föremÄl för godkÀnnande av Nu Horizons aktieÀgarna samt sedvanliga myndighetsgodkÀnnanden. Transaktionen förvÀntas slutföras under fjÀrde kvartalet 2010.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1