Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 24 september 2010

Priserna stabiliseras för diskreta komponenter

Efter mer Àn ett Är av prishöjningar kommer priserna pÄ diskreta komponenter att gÄ ner under det första kvartalet 2011.
EfterfrÄgan kommer att bromsa priserna pÄ diskreta komponenter, sÀger marknadsundersökningsföretaget iSuppli. Men detta betyder inte att ledtiderna kortas.

Minskningen med mindre Àn en procent kompenserar inte heller för inflationen vi sett sedan oktober 2009.

Även om priserna kommer att gĂ„ ned under det första kvartalet, tror iSuppli att det fortfarande kan vara en utmaning att verkligen fĂ„ tag i komponenter. Ledtiderna kommer att fortsĂ€tta att ligga lĂ„ngt över det normala, upp till 20 veckor för de mest populĂ€ra.

ProduktomrÄden som sÀrskilt nÀmns Àr:

BipolÀra kraftkomponenter: priser kommer att stiga under resten av 2010, innan de planar ut den första halvan av 2011. Ledtiderna kommer att fortsÀtta öka, med leveranser pÄ sex mÄnader eller lÀngre för vissa produkter. SÄ smÄningom kommer ledtiden att stabiliseras pÄ 18 veckor.

MOSFET: HÀr finns tryck i bÄda Àndar av försörjningskedjan och vi kommer att uppleva allokering av enstaka komponenter. Priserna kommer att stabiliseras under första halvÄret 2011, men iSuppli förvÀntar en del flaskhalsar, trots upptrappning av produktionen.

Likriktare: Priserna kommer att sjunka under första kvartalet 2011, efter en stabilisering i utbud och efterfrĂ„gan. ÄndĂ„ kommer ledtiden att vara lĂ€ngre Ă€n 20 veckor i vissa fall, och detta kommer att fortsĂ€tta under 2011.

KĂ€lla: Elektronikknett.no
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1