Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 september 2010

Leif Thorwaldssons planer för PartnerTechs tillverkning i Polen

Evertiq har pratat med Leif Thorwaldsson, vd för kontraktstillverkaren PartnerTech, om planerna för bolagets polska tillverkning.
Evertiq: Ni sysselsÀtter idag 50 personer i den nyöppnade anlÀggningen i Myslowice. Hur mÄnga anstÀllda Àr mÄlet för fabriken i Myslowice? Och vad Àr tidsramen för det?

Leif Thorwaldsson: Myslowicefabriken Àr vÄrt centrum för plÄtbearbetning och systemintegrationsarbete, sÄ det beror mycket vÄr faktiska orderportfölj under de kommande 2 Ären. Vi planerar att nÄ en omsÀttningstakt pÄ 40 miljoner euro under 2011, vilket kommer att krÀva 100 till 150 anstÀllda. SÄ vi planerar att fördubbla eller tredubbla vÄr nuvarande personalstyrka.

Evertiq: Kommer öppnandet av den nya anlÀggningen i Myslowice att ha nÄgon inverkan pÄ den befintliga elektroniktillverkningen i Sieradz? Kan vi förvÀnta oss fler order till Sieradz ocksÄ?

Leif Thorwaldsson: Nu har vi ett komplett och Ànnu mer konkurrenskraftigt erbjudande för vÄra kunder frÄn vÄra produktionsenheter i Polen. Vi har vÄr enhet i Sieradz, helt inriktad pÄ elektroniktillverkning och montering samt en enhet i Myslowice, specialiserad pÄ plÄtbearbetning och systemintegration. Det finns inga direkta samband mellan de bÄda enheterna. Men pÄ grund av det konkurrenskraftiga erbjudandet vi har möjlighet att presentera nu, kommer bÄda enheterna sannolikt att gagnas. SÄ jag kan se en indirekt inverkan pÄ Sieradz volym.

Evertiq: Hur kan den polska leveranskedjan till elektroniksektorn dra nytta av er vÀxande nÀrvaro i Polen?

Leif Thorwaldsson: Det Ă€r vĂ€rt att nĂ€mna att vi nyligen genomfört betydande förĂ€ndringar inom vĂ„r globala sourcingstruktur. Vi har skapat tre sourcingenheter: i Sverige, i Kina och i Polen. Placeringen av en av dessa tre sourcingenheter Ă€r i Myslowice, Polen. Detta faktum tillsammans med den nya enheten kommer att skapa en god grund för att utöka vĂ„r bas av lokala leverantörer i Östeuropa.

Evertiq: Polen utgör idag frÀmst en produktionsbas för PartnerTech. Tror du att PartnerTech kommer att kunna hitta lokala kunder i Polen inom en snar framtid?

Leif Thorwaldsson: Vi har för nĂ€rvarande inte nĂ„got försĂ€ljningskontor i Polen. Men företag som PartnerTech söker alltid nya möjligheter pĂ„ marknaden. Central- och Östeuropa vĂ€xer och blir mer och mer intressanta marknader. Jag vill betona att tack vare vĂ„ra kompletta enheter i Sieradz och Myslowice Ă€r vi mycket konkurrenskraftiga och vi Ă€r verkligen stolta över att etablera ytterligare en modern produktionsanlĂ€ggning hĂ€r. SĂ„ jag kan se en reell möjlighet att vi kommer att ha lokala kunder ganska snart.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2