Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 december 2010

Haldex avyttrar Traction Systems Division till BorgWarner

Styrelsen för Haldex har beslutat avyttra Traction Systems Division till BorgWarner, Inc. Köpeskillingen uppgÄr till 1 425 MSEK pÄ kontant och skuldfri basis.
Haldex AB har tecknat ett avtal med BorgWarner Inc, en global underleverantör till fordonsindustrin, om att avyttra Traction Systems Division. Köpeskillingen, som kommer att betalas kontant, uppgÄr till 1 425 MSEK pÄ en kontant och skuldfri basis. Transaktionen Àr villkorad av godkÀnnande frÄn konkurrensmyndigheter.

Den 16 juli i Är aviserade Haldex planerna pÄ en omorganisation av bolagets divisioner till tre separata börsnoterade bolag. Styrelsen bedömer att denna avyttring av Traction Systems Division medför högre vÀrde för aktieÀgarna jÀmfört med den tidigare föreslagna börsnoteringen. BorgWarner erbjuder en strategisk matchning med Traction och Àr en finansiellt stark och erfaren Àgare med resurser att accelerera tillvÀxten inom marknaderna för fyrhjulsdrift.

"Efter offentliggörandet av vÄr omorganisation visade ett antal potentiella köpare stort intresse för Traction. Processen har utmynnat i denna transaktion, som vi anser ger högsta möjliga vÀrde till Haldex aktieÀgare. Köpeskillingen, motsvarande nÀstan 14 gÄnger historiskt resultat speglar kvaliteten pÄ Tractions verksamhet samt den framtida intjÀningsförmÄgan med den nya Àgaren ", sÀger Joakim Olsson, vd för Haldex.

"Traction Systems Division har haft en stark utveckling inom Haldex-koncernen och erkÀnns nu som tekniskt ledande inom sitt omrÄde. Strategiskt passar Traction vÀl ihop med BorgWarner vilket medför att en Ànnu större kundgrupp kan fÄ del av vÄra fordonslösningar", sÀger Ulf Ahlén, chef för Traction Systems.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2