Elektronikproduktion | 13 januari 2011

Eltech förvärvar bolag

Eltech Holding AB har förvärvat 100 % av aktierna i bolagen BK Design i Mariestad Aktiebolag och BK Design Entreprenad AB. Säljare är familjen Bo Karlsson i Mariestad.
Denna satsning görs för att komplettera koncernbolaget Astral AB verksamhet och bredda kunnandet i branschen samt öka närvaron på marknaden speciellt i södra Sverige.

BK bolagen har sitt säte i Mariestad med säljkontor i Stockholm och Göteborg. Bolagens verksamhet är huvudsakligen inglasning av balkonger och andra liknande uppdrag inom inglasning. Bolagen har idag 22 anställda och beräknas omsätta 25 Mkr under 2011.

I båda de förvärvade bolagen har Tomas Olsson tillträtt som VD, en tjänst han även har i systerbolaget Astral AB.

Efter förvärven beräknas Eltechkoncernen med säte i Örnsköldsvik omsätta 225 miljoner kronor under 2011 och sysselsätta 120 personer. Koncernen fortsätter mot sin målsättning att 2012 omsätta 250 miljoner kronor med positiv resultatutveckling.

Båda BK bolagen kommer i Eltech Holding AB att placeras som helägda dotterbolag och blir systerbolag till Astral AB och Eltech Electronics Nord AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2