Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 november 2001

Optilink tecknar första licensavtalet

Det Koreanska företaget Maxsoft Co., Ltd har tecknat ett avtal med Optilink avseende licensiering av Optilinks holografiska datalagringsteknologi samt utveckling av ett ID system, utnyttjande krypteringsmöjligheterna i Optilinks teknologi, för högsÀkerhetsmarknaden
ID systemet baseras pÄ Optilinks teknologi och kommer att utvecklas av Optilink och Maxsoft gemensamt. Systemet riktar sig mot kunder som krÀver mycket hög sÀkerhet och kommer att vara tillgÀngligt pÄ marknaden i mitten av 2002. Maxsoft kommer att marknadsföra systemet pÄ den Koreanska marknaden som kommer att bli den första marknaden för denna produkt.

Optilinks teknologi erbjuder en högre sĂ€kerhetsnivĂ„ Ă€n de Smart Card teknologier som finns tillgĂ€ngliga idag, beroende pĂ„ den sĂ€kra kryptering som Ă€r möjlig att uppnĂ„ med holografisk datalagring. Ökad sĂ€kerhet Ă€r ett krav frĂ„n allt fler företag och organisationer.

- SÀkerhet blir allt viktigare I dagens samhÀlle. Optilinks teknologi ger möjlighet att utveckla ID och access system med en sÀkerhetsnivÄ som marknaden Ànnu ej skÄdat, sÀger Park Young Woon, VD för Maxsoft Co., Ltd.

Optilink kommer att utveckla och tillverka ett optiskt kit för ID-kortslÀsaren. KortlÀsaren kommer att utnyttja Optilinks holografiska datalagrings- och krypteringsteknik för att sÀkerstÀlla att ID kortet inte Àr förfalskat. ID kortet som kommer att innehÄlla Optilinks datalagringsmaterial kommer att anvÀndas som access system för tilltrÀde till byggnader och datanÀtverk.

- Korea Àr med sina 45 miljoner invÄnare och sin mycket öppna attityd till ny teknik, en mycket intressant marknad. Optilink och Maxsoft kommer som strategiska partners att tillsammans lansera vÄrt system pÄ den Koreanska marknaden. Vi Àr vÀldigt glada att ha funnit en sÄ progressiv partner som Maxsoft att bearbeta denna mÄngmiljonmarknad med, sÀger Fredrik Herslow, VD för Optilink.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1