Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 23 november 2001

Sectra utökar produktsortimentet

Sectra och Voxar tecknar avtal
IT- och medicinteknikföretaget Sectra har tecknat ett avtal med det skotska företaget Voxar, ett av vÀrldens ledande företag inom medicinsk 3D-visualisering, om att integrera företagets verktyg för tredimensionella röntgenbilder med Sectras digitala röntgensystem.

Avtalet innebÀr att det blir möjligt att anvÀnda Voxars verktyg för avancerad 3D-visualisering som en del av Sectras arbetsstation för digital röntgen.

Genom samarbeten med specialistföretag av detta slag strÀvar Sectra mot att bredda produktsortimentet för att tillgodose kundernas behov av nya kliniska specialapplikationer. Voxars applikation Àr en av flera partners specialapplikationer som Sectra kommer att presentera pÄ den stora röntgenmÀssan RSNA i Chicago den 25-29 november.

Voxar utvecklar verktyg för att generera 3-dimensionella bilder frÄn röntgen-, ultraljud- och magnetresonansbilder. Voxars applikation gör det möjligt att arbeta med stora datamÀngder och ger snabbt och enkelt tillgÄng till högkvalitativa 3-dimensionella bilder. Detta underlÀttar kommunikationen mellan röntgenlÀkare och remitterande lÀkare samt ger ett förbÀttrat arbetsflöde med snabbare och mer korrekta diagnoser.

- Samarbetet med Sectra gör vÄr produkt mer tillgÀnglig pÄ marknaden och ger anvÀndare av Sectras digitala röntgensystem tillgÄng till ledande 3D teknologi, sÀger Andrew Bissell, VD pÄ Voxar.

Eftersom verktyget enkelt öppnas direkt frÄn Sectras digitala röntgensystem upplever anvÀndaren endast en applikation. Detta förenklar arbetet för lÀkaren som inte lÀngre behöver vÀxla mellan olika program, eller i vÀrsta fall olika datorer, för att anvÀnda bÄda produkterna parallellt.

- Sectra arbetar med öppna system. För att ytterligare förbÀttra kundnyttan ger vi möjlighet för andra system att samverka med vÄra egna arbetsstationer, sÀger Anders Brodin, produktchef pÄ Sectra Imtec AB.

- Med denna typ av samarbete skapar vi, som enda företag i branschen, ett stort urval av slutapplikationer (plug-ins) pÄ en och samma plattform, sÀger Torbjörn Kronander, VD för Sectra Imtec AB. MÄlsÀttningen Àr att maximera kundernas nytta av vÄrt digitala röntgensystem.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2