Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© corepics vof dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 mars 2011

Elektronikindustrin påverkas av skalvet

Japan stod 2010 för 13,9% av de totala intäkterna av elektronikartiklar enligt preliminära siffror från IHS iSuppli.
Det här inkluderar tillverkning av all elektronisk utrustning som datorer, hemelektronik och kommunikationsutrustning.

Japan stod för 16,5% av hemelektroniken globalt, sett till intäkter. Motsvarande siffra för databehandling är 10,2% av marknaden sett till intäkter under 2010.

Japanska leverantörer stod globalt för ungefär en femtedel av världens halvledarproduktion 2010. Företag med huvudkontor i Japan genererade 63,3 miljarder dollar i intäkter för mikrochip 2010, eller 20,8% av marknaden. All produktion sker inte i Japan, men en stor andel av företagen har betydande produktion på plats.

Den största inverkan som katastrofen kommer att ha är inte direkt skada på fabriker utan störningar i leveranskedjan. Det kommer med största sannolikhet bli svårt att få tag i råmaterial och det kommer vara svårt att transportera färdiga varor. Det i sin tur kommer att påverka halvledarföretagen i Japan under de kommande två veckorna enligt IHS iSuppli:s preliminära information.

DRAM-produktion i Japan står för 10% av världsmarknaden baserad på Wafer-produktion. De två största fabrikerna i Japan, USA-ägda Micron och Japanska Elpida, har inte påverkats vad man kan se i nuläget.

Japanska företag, till största del Toshiba, står för 35% av marknaden för Nand flash-minnen, mätt i intäkter.

Företag med högkvarter i Japan rankades som nummer 3 i en lista över de största chip-tillverkningsregionerna. Asien-Stilla havet utanför Japan var nummer 1, USA nummer 2. Europa/mellanöstern var nummer 4. Av de 300 halvledarföretag som IHS följer så finns 39 i Japan.

Japan stod 2010 för 6,2% av världens 86,3 miljarder dollar-marknad för större LCD-skärmar (större än 10"). Motsvarande siffra för LCD-TV är 14%.

Landet är också hemvist för en rad ”high-generation”-fabriker. Detta inkluderar den enda fabriken i tionde generationen för LCD, som ägs av Sharp. Enligt IHS iSuppli är denna fabrik dock inte påverkad av skalvet. Som det ser ut i dagsläget är det bara en av fabrikerna för större LCD-skärmar som påverkats.

Mer betydande kan påverkan bli på komponentproduktionen för LCD-paneler. Japan står för en hög andel av komponenter som används i LCD:er, det inkluderar glas, färgfilter och lysdioder för att nämna några.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2