Annons
Annons
Mönsterkort | 23 november 2001

Opconbolag tecknar avtal med japansk biltillverkar

Ett samarbetsavtal avseende utveckling av luftsystem till bränsleceller har tecknats med en japansk biltillverkare
Ordern bekräftar än en gång Opcon Autorotor ABs unika marknadsposition när det gäller utveckling och tillverkning av luftsystem till den växande bränslecellsmarknaden med biltillverkare som General Motors/Opel, Ballard, Ford, DaimlerChrysler och Mercedes samt ytterligare ett tiotal andra kunder.

Redan nästa år rullar de första bränslecellsdrivna bussarna i kommersiell trafik och 2003 skall de första personbilarna finnas på marknaden.

Utvecklingen av bränslecellsmotorer och fordon har pågått i över tio år men accelererat under de senaste tre-fyra åren. Ballad uppger att man nästa år har bränslecellmotorer i serieproduktion samtidigt som DaimlerChrysler släpper sina kommersiella bussar på marknaden. General Motors (GM) uppger att man har för avsikt att bli först att tillverka 1 000 000 bränslecellsbilar.

För att möta det växande behovet av luftsystem till bränsleceller genomför nu Opcon Autorotor AB investeringar i maskiner samt personal och förbereder för en höjning av produktionskapaciteten till cirka 100 000 luftsystem per år i anläggningen i Nacka utanför Stockholm.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1