Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 juni 2011

Ericsson jätteförvärvar - 2600 nya anställda

Ericsson har förvärvat Telcordia, ett företag verksamt inom bland annat OSS/BSS. I samband med detta tar Ericsson över 2600 anställda.
Ericsson lät idag meddela att man kommit överens med Providence Equity Partners, LLC och Warburg Pincus, om att förvärva 100% av aktierna i det USA-baserade företaget Telcordia.

Telcordia är verksamt inom utveckling av programvara och tjänster för mobil-, bredbands- och företagskommunikation.

Köpeskillingen uppgår till hisnande 1,15 miljarder dollar kontant. I samband med förvärvet övergår 2600 anställda till Ericssons regi.

"Betydelsen av driftstöds- och affärsstödssystem för operatörer kommer att växa eftersom fler saker kommer att kopplas upp mot mobilnäten och allt fler tjänster blir mobila samtidigt som nya affärsmodeller introduceras. Telcordia har en fantastisk personal och kompetens, en bra verksamhet i framför allt Nordamerika men också på andra marknader liksom bra produkter", säger Hans Vestberg, koncernchef och vd på Ericsson.

"Kombinationen av Ericssons ledande position över hela världen och Telcordias långa erfarenhet av att lösa de mest komplexa utmaningarna inom kommunikation, kommer att ge våra kunder nya tjänster och förbättrad kapacitet. Tillsammans kommer vi att leda utvecklingen mot en ny era av konvergent kommunikation, samtidigt som vi utökar vårt erbjudande till att kunna hantera världens mest dynamiska nät, säger Mark Greenquist, koncernchef och vd på Telcordia.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1