Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 03 december 2001

Reavinst för Optoventkoncernen

Medicinteknikföretaget Optovent har nyligen avslutat en nyemission om 15 miljoner kronor i dotterbolaget OptoQ. I och med nyemissionen uppstÄr en reavinst i Optoventkoncernen om drygt 6,8 miljoner kronor
Nyemissionen tecknades i sin helhet av Skandia LivförsÀkrings AB.

Optovent avyttrar dessutom aktier i dotterbolaget OptoQ till en privat investerare till ett vÀrde av 999 460 kronor. Detta ger Optovent en ytterligare reavinst om 964 466 kronor. Optovents Àgarandel i OptoQ Àr efter avyttringen 54,99 procent.

Optovents kvarvarande innehav i OptoQ Àr vÀrderat till drygt 63 miljoner kronor, vilket innebÀr ett vÀrde pÄ cirka 13 kronor per aktie i Optovent.

Optovent AB (publ) Àr ett svenskt medicintekniskt företag som marknadsför och sÀljer system och teknikplattformar för sÀker och kostnadseffektiv patientövervakning. Företaget har utvecklat en patenterad teknologi för andningsövervakning. Optovent RtRŸ Fiber Optisk Respirometri (FORE) ingÄr i olika system för övervakning av patienters andningsmönster i realtid samt i system för bedömning av obstruktiva lungsjukdomar. Teknologin har mÄnga anvÀndningsomrÄden som post-operativ vÄrd, övervakning i samband med transporter och under lÀttare kirurgiska ingrepp. Dessutom anvÀnds teknologin i samband med hjÀrt/lungundersökningar.

Moderbolaget Optovent AB:s aktier handlas pÄ OM Stockholmsbörsens lista Nya Marknaden.--------------------------------------------------------------------------------

Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se

Följande filer finns att ladda ned:


Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2