Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 oktober 2011

Shapeline får japanskt genombrott

Linköpingsbaserade företaget Shapeline fick i september sitt genombrott inom den japanska stÄlmarknaden. Nippon Steel, ett av vÀrldens största stÄlföretag, bestÀllde dÄ ett system för laserbaserad planhetsmÀtning till stÄlverket i Oita, Japan.
Det Àr Shapelines första order pÄ den stora japanska marknaden och togs i mycket hÄrd konkurrens frÄn betydligt större japanska företag.

”Det som fĂ€llde avgörandet var till slut vĂ„rt unika kunnande om planhetsmĂ€tning inom stĂ„l- och metalltillverkning, samt att vi under de senaste tvĂ„ Ă„ren installerat tre liknande system hos Nippon Steels brasilianska dotterbolag Usiminas”, sĂ€ger Shapelines grundare och Marknadschef PĂ€r Kierkegaard.

Systemet som under vÄren 2012 kommer att levereras till Oita, Japan, Àr ett 5.5 m brett plattformssystem som ska mÀta planhet on-line i brukets valsverk med hjÀlp av avancerad bildbehandling och lasertriangulering.

Ordern frÄn Nippon Steel fullbordar en serie av bestÀllningar till Shapeline frÄn de stora stÄlföretagen i vÀrlden. Indiska Tata Steel bestÀllde tvÄ veckor innan Japan-ordern ett system till sitt stÄlverk i Scunthorpe, England, och under vÄren kom ett uppdrag frÄn Arcelor-Mittal för ett av deras bruk i USA, Burns Harbor, Indiana.

”Alla tre koncerner tillhör de största stĂ„lleverantörerna i vĂ€rlden och det hĂ€r visar att vi ligger i vĂ€rldstoppen inom den marknadsnisch vi valt. Shapeline har idag över 50 system installerade runt om i vĂ€rlden och vi börjar bli en etablerad spelare med vĂ„r teknik. Ett mycket gott tecken", sĂ€ger vd Magnus Titus.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1